Center for mindfulness

Rentoutus ja stressinhallinta

hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla

Tie tasapainoisempaan elämään!

Mindfulness-mbsr-menetelmä - Rentoutus ja Stressinhallinta Hyväksyvän tietoisen Läsnäolon avulla

Etsitkö apua, kaipaatko helpotusta joihinkin alla olevista vaivoista...


  • Stressi – esimerkiksi työn, perhe- tai talouspaineiden vuoksi
  • Krooninen sairaus tai kiputila
  • Uupumus, burn out
  • Ahdistuneisuus, pelot tai paniikkireaktiot
  • Pää-, selkä- tai niskasäryt
  • Suolisto- ja vatsavaivat
  • Unihäiriöt
  • Korkea verenpaine

...tai muihin vastaavan tyyppisiin oireisiin?

Tai oletko kiinnostunut yleisesti hyvinvointisi ylläpitämisestä ja haluat kokea erilaisen, rentouttavan tavan elää?

Voin olla siinä avuksi ja tukea Sinua tielläsi kohti tasapainoisempaa tulevaa.

Mindfulness-mbsr-menetelmän positiiviset vaikutukset

Mindfulness-mbsr-menetelmä on auttanut lukuisia henkilöitä vähentämään ja jopa kokonaan poistamaan mm. yllämainittuja oireitaan tämän itsehoidon avulla. Mindfulness-mbsr-menetelmän positiiviset vaikutukset voi tuntea muutaman harjoituskerran jälkeen, kun keho ja mieli alkavat taas toimia mutkattomasti yhteistyössä. Tämän yhteyden toimiessa ja vahvistuessa, stressinhallinta- ja rentoutumiskykymme lisääntyy, hyväksymme itsemme aidommin juuri sellaisina kuin olemme. Rentoudumme tähän hetkeen, ihmissuhteet selkiintyvät ja ilo palaa elämäämme. Alamme voimistaa, ravita ja rentouttaa kehoamme ja mieltämme.

Mindfulness-mbsr-menetelmän synty

Tarjoamamme kurssit ja koulutukset perustuvat professori Jon Kabat-Zinnin yli 35 vuotta sitten kehittämään menetelmään. Jon Kabat-Zinn kehitti tämän menetelmän Massachusettsin yliopistoklinikalla alun perin kroonisesti sairaiden hoitoon. Tavoitteena oli vahvistaa ja lisätä heidän rentoutus- ja stressinhallintakykyään mm. kovien kipujen keskellä. Hyväksyvästä tietoisesta läsnäolosta löytyi apu, joka toimi hyvin.

Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) ja siihen pohjautuva Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) ovat tieteellisesti tutkittuja ja erittäin tehokkaita menetelmiä työkyvyn ylläpitämisessä, rentoutumisen oppimisessa ja stressinhallinnassa. Olen saanut kurssilaisiltani paljon hyvää ja samaa palautetta kuin tutkimuksissakin on todettu.

Erinomaisten hoitotulosten myötä Mindfulness-mbsr-menetelmä otettiin käyttöön myös muilla terveydenhoidon alueilla sekä mm. urheiluvalmennuksessa ja työelämän eri haastetilanteissa. Se laajeni ympäri Amerikkaa, josta se on sittemmin levinnyt muualle maailmaan – myös Eurooppaan.

Mindfulness-mbsr-menetelmän peruspilarit

Tämän laajasti tutkitun menetelmän peruspilareita ovat yksinkertaiset, helposti opittavat, mietiskely- ja joogaharjoitukset, joissa keskeistä on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittelu. Joogassa yhdistyvät keho, hengitys ja mieli luontevaksi ja koko elämää vahvistavaksi kokonaisuudeksi.

Menetelmän taustalla on tuhansien vuosien aikana hyvin toimiviksi havaitut harjoitukset, joilla on pitkät perinteet mm. joogassa ja buddhalaisuudessa. Harjoitukset on sovelletettu siten, ettei länsimaisen kulttuurin edustajien tarvitse välttämättä tutustua näihin perinteisiin sen syvällisemmin.

Jon Kabat Zinnin (1990) mukaan mindfulnessin tärkein viesti on seuraava: kun kykenemme olemaan läsnä tässä hetkessä, olemme tietoisempia jokaisesta hetkestä ja tietoisempia meille avoimina olevista mahdollisuuksista. Mindfulnessin pyrkimyksenä ei ole päästä eroon ongelmista vaan oppia hyväksymään ne ja elämään niiden kanssa.

Mindfulness-mbsr-menetelmän peruspilareista löydät tutkimustietoa kirjallisuusviitteistä.

© Leena Pennanen 2006 | Mindfulness - hyväksyvä tietoinen läsnäolo