center for mindfulness

Rentoutus ja stressinhallinta

hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla

Tie tasapainoisempaan elämään!

Työnohjauspäivät Mindfulness-ohjaajille CFM®

Työnohjaus on monilla aloilla itsestäänselvyys. Erityisesti hyväksyvän tietoisen läsnäolon käyttäminen työssä ja arjessa on syvenevä, henkilökohtainen prosessi, ja siksi työnohjauksen merkitys siinä lisääntyy. Leena Pennanen haluaa, että hänen kouluttamansa mindfulness-ohjaajat saavat hyvän tuen ohjatakseen ryhmiä/yksilöitä. Osallistujat saavat näin enemmän kurssista. Päivät pitävät yllä myös yhteisöllisyyttä.

Opit tunnistamaan omia teemoja ryhmän/yksilön kanssa, uskallat kääntyä niitä kohti, tunnistat hankalia ja vaikeita tilanteita, joissa olet ymmälläsi tai huomaat kääntyvästi pois vuorovaikutuksesta, esim. jostain osallistujasta. Tarkoituksena on löytää vuorovaikutukseen helppoutta, kiinnostusta ja innostusta, pitämään yllä uteliasta mielentilaa ja oppia päästämään vanhoista tavoistasi.

Hyväksyvä välittäminen ja ohjaaminen voi vain nousta omasta harjoittamisestasi. Mitä enemmän tunnistat oman mielesi maiseman, sitä enemmän pystyt tuomaan uteliaisuutta ja ymmärtämään muita. Me kaikki tarvitsemme parhaan taitomme ja sydämellisyytemme osataksemme ohjata hyvinkin erilaisia ihmisiä.

Leena Pennasen yhteistyö Center for Mindfulness USA:n kanssa on muotoutumassa. Siihen kuuluu kriteeristön rakentaminen mindfulness-ohjaajan pätevyydelle. Osa hänen koulutuksistaan hyväksytään tämän prosessin päätteeksi University of Massachutesin koulutusten rinnalle. Hän Itse on tällä hetkellä Suomessa ainoa sertifioitu MBSR-opettaja.

Leena on itse Florence Meleo Meyerin työnohjauksessa, joka on UMASS:n Center for Mindfulnessin koulutuskeskuksen johtaja. Florence painottaa Leenalle työnohjauksen tärkeydestä sekä siitä, miten MBSR- tai mindfulness-ohjaaja pitää yllä henkilökohtaista osaamistaan.

UMASS:n tämän hetkiset kriteerit ohjaajille ovat oma meditaatioharjoittaminen, jatkuva työnohjaus, vähintään kerran vuodessa yli 5 päivän hiljaisuuden retriitti sekä oman henkilökohtaisen kasvun kehittäminen mm. coach, terapia tai vastaava.

Retriiteissä kehittyy valtavasti oma kokemus siitä miten mieli toimii, näet miten vanhat ajatusmallit operoivat ja opit käyttämään sydämen voimaa. Leena oli itse koko helmikuun hiljaisuuden retriitissä Kaliforniassa ja sen vaikutukset näkyvät edelleen hänen arjessaan.

Leenan suunnittelemissa työnohjauspäivissä käydään läpi mm. omien ryhmien tai yksilöohjaamisessa eteesi tulleita asioita. Jos ohjaat ryhmiä, etkä huomaa työnohjauksen tarpeellisuutta, niin luultavasti olet "blind spot":ssa kuten Elana Rosenbaum ilmaisee asian. Päivät sopivat myös sinulle, jos et juuri nyt ohjaa mutta haluat olla näin asioiden äärellä ja oppia lisää ryhmässä.

Työnohjaus jollain muulla osaamisalueellasi ei ole ymmärrettävästi sama kuin mindfulness-työnohjaus.

Aikataulu 2016-2017:

ti 27.09.2016
to 17.11.2016
ke 18.01.2017
ke 08.03.2017

Kellonajat: klo 9-16

Paikka: Helsinki, tarkka paikka ilmoitetaan myöhemmin

Hinta kun osallistut kaikkiin neljään päivään: 650€+alv 24%.
Hinta kun osallistut yksittäiseen päivään: 200€+alv 24%.

Jos syksyn alkuun mennessä neljään päivään ei ole tullut tarpeeksi ilmoittautumisia, niin pidätämme oikeuden vähentää päiviä, jolloin kokonaissumma pienenee.

Perutusehdot: Maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Ilmoita peruutuksesta aina. Varausmaksua 80,00 € (kun ilmoittaudut yhteen päivään) / 100,00 € (kun ilmoittaudut kahteen tai useampaan päivään) ei palauteta. Voit perua osallistumisesi 3 viikkoa ennen työnohjauspäivää. Tämän jälkeen Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy perii 60 % osallistumismaksusta. Jos peruuttaminen tapahtuu myöhemmin kuin 1 viikko ennen työnohjauspäivää, maksua ei palauteta. Lääkärintodistusta vastaan siirrämme yksittäisesti maksetun osallistumismaksun seuraavaan sopivaan työnohjauspäivään. Jos maksua ei ole suoritettu sovittuna aikana perimme 11,5 % (p.a) viivästyskoron ja maksumuistutusmaksun 15,00 €.